Borsmenta olvas

Mivel rengeteget olvasok szükségét éreztem, hogy a hosszabb lélegzetvételű könyvértékeléseimet egy helyre gyűjtsem. Ennek eredményeképpen született meg ez a blog.

(Én csupán egy lelkes amatőr vagyok, úgyhogy mélyenszántó elemzésekre ne számíts tőlem, itt csak az egyes könyvekről alkotott szubjektív véleményemet olvashatod.)

Elérhetőségeim: borsmentaolvas@gmail.com
A moly.hu-n is megtalálhatsz Cucuki néven.

Címkék

Most olvasom

Cassandra Clare: Csontváros

2011.06.13. 18:07 | Borsmenta | 3 komment

A következő bejegyzést a rajongók inkább ne olvassák el, mert nem fognak nekik tetszeni az itt leírtak.

Attól még, hogy mindenhonnét összeollózunk érdekes dolgokat egy történet nem lesz jó meg egyedi. A könyv olvasása közben gyakorlatilag folyamatosan déjà vu-m volt (Harry Potterből vett dolgokkal például egészen biztosan tele van).
Arról nem is beszélve, hogy szerintem szörnyen átlátszó az egész, a felénél már az összes váratlan fordulatot tudtam, pedig én aztán a krimik végét sem szoktam kitalálni. Egyedül azon izgultam, hogy a szereplők mikor jönnek már rá a nyilvánvalóra.

Na igen, a szereplők: természetesen mindenki jól néz ki (még a főszereplőről is kiderül, hogy tulajdonképpen gyönyörű csak nem tud róla), a lelki mélységek ellenben hiányoznak belőlük. Nem akarok belemenni a történet részleteibe, de volt egy két rész ahol illendő lett volna egy kicsit jobban leírni a főhős vívódását, mert ez így elég gyér lett. (Pl.: a könyv elején elrabolják Clary anyukáját, de őt ez nem akadályozza meg abban, hogy poénkodjon meg pasizzon. Lehet, hogy bennem van a hiba de az ő helyében nekem nem nagyon lenne kedvem ilyesmihez.)

Maga a cselekmény az én ízlésemnek nagyon gyors folyású, a hangulatteremtéshez ez nekem kevés volt. Olyan volt mintha gyorsított felvételt néztem volna.

Továbbá: odáig rendben van, hogy ez egy fantasy, de ettől még nyilvánvaló hülyeségeket nem kellene beleírni.
 

Most pedig ünnepélyesen megfogadom, hogy nem olvasok több ifjúsági fantasyt.

 

Értékelés: 2,5/5

 

Címkék: fantasy

A bejegyzés trackback címe:

https://borsmenta.blog.hu/api/trackback/id/tr462980960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vicomte11 2011.06.14. 22:25:27

Azért a fogadalom erős dolog. :)
Van egy-kettő, ami egész szórakoztató: pl. a Stroudttól a Bartimaeus trilógia, vagy a Pullmantól az Úr sötét anyagai trilógia.
Mondjuk sokkal többel én sem próbálkoztam. :)

Borsmenta 2011.06.15. 18:14:13

@vicomte11: Mondjuk ez igaz. :)
Az Úr sötét anyagait olvastam és tetszett is a Bartimaeus eddig még kimaradt.
Igazából ezeket a sorozatokat nem is veszem egy kalap alá azzal amiről a bejegyzés szól, így tökéletesen meg is feledkeztem róluk. Akkor maradjunk annyiban, hogy mostanában tinilányok körében divatos fantasyt nem fogok olvasni többet. :)

vicomte11 2011.06.16. 07:59:31

Na, ezzel már tökéletesen egyet tudok érteni. :)
Nem te vagy célközönség. :D
süti beállítások módosítása